Klachten aan uw prostaat

Vrijwel elke man krijgt in zijn leven te maken met klachten aan de prostaat. Over het algemeen komt het vaak voor bij oudere mannen maar is het ook mogelijk dat jonge mensen klachten ondervinden aan hun prostaat.

Er zijn verschillende klachten die kunnen voorkomen aan de prostaat. Zo kan er een bacteriële infectie voorkomen aan de prostaat, kan de prostaat zich vergroten en tenslotte is er natuurlijk prostaatkanker.

Het behandelen van de prostaat

Wanneer men te maken heeft met een bacteriële prostaatontsteking dan kan dit het gevolg zijn van een blaasontsteking. Een bacteriële prostaatontsteking kan worden gediagnosticeerd door een dokter met behulp van de urine van een patiënt. Een methode om het te behandelen is een antibioticakuur, zoals bijvoorbeeld Cipro.

Wanneer de prostaatontsteking niet bacterieel is dan is het mogelijk dat virussen of schimmels de oorzaak zijn van de prostaatontsteking. De symptomen hiervan zijn problemen met plassen en pijn in de onderrug, de blaas of het scrotum. Niet bacteriële prostaatontsteking komt over het algemeen voor bij mannen tussen de 18 en 50 jaar.

Wanneer er sprake is van een vergroting van de prostaat dan krijgt de patiënt te maken met hormoonveranderingen in het lichaam. Wanneer de prostaat zich vergroot kan dat problemen opleveren aan de urinebuis aangezien de prostaat hier omheen zit gevouwen. Er zijn verschillende behandeling mogelijk zoals medicijnen die de prostaat verkleinen of die ruimte scheppen.

Dekt mijn ziektekosten verzekering de behandeling van mijn prostaat

Wanneer u naar het ziekenhuis moet voor het laten behandelen van uw prostaat is het verstandig om te controleren of een prostaatbehandeling wordt gedekt door uw ziektekostenverzekering. Zoals wel vaker is een ingreep in het ziekenhuis namelijk niet goedkoop en is het vervelend wanneer achteraf blijkt dat het niet wordt vergoed.

Welke ziektekosten verzekering?

Over het algemeen wordt een behandeling aan de prostaat vergoed door uw ziektekostenverzekering maar niet alle ziektekostenverzekering zijn identiek dus het kan geen kwaad om het even uit te zoeken.

Wisselen ziektekosten verzekering

Wanneer blijkt dat uw ziektekostenverzekering het namelijk niet verzekerd dan kunt u wellicht beter wisselen van ziektekostenverzekering voordat u de operatie laat plaatsvinden.